You are currently viewing 3 ting du kan gøre for at sikre, at du kan modtage dit håndværkerfradrag

3 ting du kan gøre for at sikre, at du kan modtage dit håndværkerfradrag

Når har håndværkere i hjemmet, er det altid en god idé at sørge for, at du får papirer på det arbejde, håndværkerne udfører. Det er der mange gode grunde til – og håndværkerfradraget er ingen undtagelse.

Når du indberetter fradraget til SKAT, er det nemlig et krav, at du har den rigtige dokumentation. Hvis du ikke kan fremvise de rigtige papirer, kan du nemlig ikke spare penge på dit fradrag.

Derfor skal håndværkerarbejdet kunne dokumenteres – og det gør du via din faktura og din betaling. Læs med og få 3 tips til, hvordan du sikrer, at du kan modtage dit håndværkerfradrag.

1. Sørg for at vælge en momsregistreret håndværker

Det første, du skal være opmærksom på, er, om din håndværker er momsregistreret i Danmark. En momsregistreret håndværker er som udgangspunkt mere pålidelig. Derfor kan du også bedre stole på, at håndværkeren vil udfylde papirerne rigtigt, så de bliver godtaget som gyldig dokumentation, når du indberetter dit fradrag.

2. Gennemgå fakturaen og sørg for, at den den opfylder alle krav

Der er specifikke krav opstillet til fakturaen, som er afgørende for, om du kan få dit håndværkerfradrag.

Her er det vigtigt, at din faktura indeholder følgende:

  • En entydig angivelse af den sælger/leverandør, som leverer arbejdet.
  • CVR-nummer (firma) eller CPR-nummer (privatperson).
  • En angivelse af det udførte arbejde samt prisen for det.
  • En skarp opdeling mellem udgifter til materialer og løn.

Du kan læse mere om indholdet af en faktura her.

Når det kommer til angivelsen af det udførte arbejde og prisen for det, er det især vigtigt, at du får dokumenteret arbejdslønnen og defineret arbejdsopgaven.

Hvis arbejdslønnen ikke fremgår i dine papirer, kan SKAT ikke redegøre for, hvor meget du kan få i håndværkerfradrag.

Det er desuden væsentligt, at du får defineret arbejdsopgaven så præcist som muligt. Du skal nemlig kunne bevise, at håndværkerfradraget dækker den type arbejde, du har fået lavet.

Derfor er det vigtigt at være grundig, når arbejdet skal defineres – jo mere specifikt, desto mindre er risikoen for, at du ikke kan få dit fradrag.

Det kan altså godt betale sig at bruge lidt ekstra tid på f.eks. at definere, at du har forbedret dit hjems isolering ved at skifte vinduer: Det gør dit hjem mere grønt, og det tæller som en ydelse under det grønne håndværkerfradrag.

3. Betal i tide – og betal aldrig kontant

For at kunne få dit håndværkerfradraget, skal det udførte arbejde være betalt senest i februar i året efter, arbejdet blev udført.

Det er desuden meget vigtigt, at du ikke betaler kontant, når du betaler for det arbejde, du har fået lavet.

Som nævnt er dokumentation afgørende for, at du kan få dit fradrag, og en kontant betaling gør det meget svært for dig at bevise, hvornår arbejdet er betalt– og om transaktionen overhovedet har fundet sted.

Derfor skal du sørge for at betale elektronisk via bankoverførsel. På den måde er du sikker på at kunne dokumentere din betaling.

Til slut skal du også være opmærksom på, at du ikke må modtage anden form for offentlig støtte til arbejdet. Du kan nemlig ikke få fradrag for udgifter til arbejde, som du har modtaget tilskud til efter andre offentlige støtteordninger.