You are currently viewing Få professionel hjælp til at få styr på haven og dine udeområder

Få professionel hjælp til at få styr på haven og dine udeområder

Det er lækkert at have en flot have og flotte tilstødende udeområder. Haven er nemlig ikke bare et vildnæs, der skal passe sig selv og vokse vilkårligt, men et område, som kan skabe ro og harmoni omring selve dit hus.

Af samme årsag er haven ofte slemt undervurderet, når det kommer til at booste selve husværdien. Tit køber vi nemlig ind på det helhedsindtryk, vi kan danne os som købere – og særligt ved hussalg omkring forår og sommer er det vigtigt, at man som køber kan fornemme livet omkring husets udeområder.

Vi har talt med vores lokale anlægsgartner i Aarhus om dine muligheder for at skabe en flot have og tilstødende områder.

Terrassen

En terrasse skal gerne være et sted, der samler folk. Enten til at dejligt grillarrangement eller blot for at nyde den blide sol en mild forårs- eller sommerdag.

Det er vigtigt at skabe en terrasse, hvor materialerne harmonerer med huset – fordi det skaber en helhed, og fordi en terrasse, som ikke harmonerer, kan skabe afstand til huset. Af samme årsag kan man overveje at bruge flotte træmaterialer til sin terrasse, da man sjældent går forkert med det naturlige element. Det gode her er, at man kan behandle og male træet, så det rammer en helt rigtig tone.

Belægningssten og fliser kan naturligvis også sagtens fungere og er et meget populært valg blandt danskerne. Særligt når stenene suppleres med en flot støttemur, kan man skabe et tidløst og meget smukt udtryk.

Husk dog at få behandlet fliserne, så der ikke kommer spor af flisepest. 

Haven

Det er vores erfaring, at en have bliver pænest, hvis man kører efter mantraet ”keep it simple”. En flot grøn plæne med træer og buske samt planteliv kan være smukt at se på. Faren findes i at prøve med for meget, hvilket skaber mere at holde styr på. Husker man så ikke at netop trimme og gøre haven flot, bliver det hurtigt meget rodet. En anlægsgartner kan hjælpe dig med en solid køreplan til haven, hvor praktisk zoneinddeling gør det let at holde styr på alt de grønne.

Indkørsel

Indkørslen er den røde løber til huset. Derfor skal den også behandles med respekt. I dag vælger mange enten fliser eller perlesten. En softline flise i hvid nuance kan skabe et sofistikeret look op til huset, men kræver naturligvis mere vedligeholdelse. Perlesten er en sikker vidner, men skal også rives. Arbejdet hertil er dog relativt ubesværet.

Den mest anvendte løsning forbliver derfor de klassiske fliser i grå nuancer, som kræver sjælden vedligeholdelse, er solide og matcher de fleste hustyper rigtig fornuftigt i designet.

Har du behov for hjælp til andre byggeprojekter, så kan du altid hente tilbud fra forskellige håndværkere og beslutte dig derefter.