You are currently viewing Hvad koster det at bygge et nyt hus?

Hvad koster det at bygge et nyt hus?

Det er dyrt at leve – og det er dyrt at bygge. Et faktum, du nok så småt er ved at blive klar over, hvis du står i den heldige situation, at du skal til at bygge et nyt hus.

Hvordan sparer du flest muligt penge? Hvad er nogle af de ting, du skal være opmærksom på at have styr på, når du bygger nyt? Hvordan for du skabt det bedste samarbejde mellem dig selv og byggefirmaet? Og hvordan ved du, at jeres samarbejde er ligeværdigt og tillidsfuldt?

Her kan du blive klogere på dette, og hvad det koster at bygge hus.

Fastlagt pris og fastprisgaranti

Når du starter samarbejdet med dit byggefirma, er det første I skal at bestemme hvilket hus, der skal bygges, hvor stort det skal være og hvilke materialer, I vil benytte. Det kan være, at du bliver nødt til at gå på kompromis med nogle af dine visioner, fordi det er for økonomisk uansvarligt. Der er penge at spare, hvis du vælger et typehus-firma med allerede designede huse, fremfor en byg-selv-løsning.

Når prisen er fastlagt, skal den overholdes! Det vil sige, at du bliver nødt til at få lavet en kontrakt, som indeholder fastprisgaranti, så du ikke lige pludselig får et chok over de ekstra regninger og gebyrer, som der kan komme.

Det tillidsfulde samarbejde

Et firma, som har fastprisgaranti, vil også ofte vække den største tillidsfuldhed hos dig. Der er større chance for, at du kan få fastprisgaranti, hvis du bygger et typehus end hvis du bygger selv fra bunden. Dette sker, fordi typehuset er sket før, og derfor har man inden påbegyndt projekt en klar idé om præcis, hvilke omkostninger der kommer i spil. Der er ikke lige så mange uforudsigeligheder, som der kan være, når man starter et nyt projekt op fra bunden.