You are currently viewing Skal der lægges nyt tag, eller kan det gamle repareres?

Skal der lægges nyt tag, eller kan det gamle repareres?

Et tag varer ikke evigt, selvom det har en lang levetid. Nogle typer af tag kan holde i 10 år, mens andre kan holde i helt op mod 100 år. Hvis dit gamle tag er slidt at se på, kan det i nogle tilfælde blive aktuelt at skifte det. I andre tilfælde kan langt mindre gøre det. Her kan du blive klogere på, om dit nuværende tag skal skiftes, eller om det kan repareres.

Hvornår skal taget udskiftes?

Dit tag skal udskiftes, hvis det har mange år på bagen og er blevet utæt. Det sker med tiden for alle tage, men nogle materialer holder længere end andre – og er derfor er der også nogle tage, som holder længere end andre. I mange tilfælde kan det betale sig at få renoveret taget i stedet for at udskifte det.

Det er vigtigt, at du sørger for at vedligeholde dit tag, så det både holder sig flot i lang tid, men også så det ikke bliver utæt, før det ikke kan mere. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit tag skal skiftes eller ej, er det en god idé at kontakte et tagfirma, som kan komme ud og vurdere sagen på egen hånd.

Mange tagfirmaer tilbyder gratis tagtjek, hvor de undersøger tagets tilstand. Det kan give dig svar på, hvorvidt du skal have skiftet taget, eller om du kan nøjes med at få det repareret. Er der blot tale om et par flækkede tagsten eller lignende, kan du i mange tilfælde nøjes med at få udskiftet dem.

Hvornår skal taget opfriskes?

En opfriskning af dit tag kan forlænge levetiden markant, så du ikke behøver at udskifte det før om en årrække. Mange tror, at et tag kan holde hele livet, men det er ikke altid tilfældet. Et materiale som eksempelvis naturskifer kan holde i op mod 100 år, men der er andre typer af tage, som langt fra kan holde i så lang tid.

Dog er det ikke altid nødvendigt at udskifte taget, bare fordi det begynder at se slidt ud. Du kan i mange tilfælde opfriske taget med et lag tagmaling eller ved at få det algebehandlet. Du kan se priser på tagmaling her. Hvis du får renset og malet taget, vil det i mange tilfælde se ud, som da det var nyt.

En opfriskning er langt billigere end en udskiftning

Ofte er det en god investering at få opfrisket taget, da det både forlænger levetiden, men samtidig også får dit hus til at fremstå pænere og mere velholdt. Et gammelt og slidt tag, som ikke er blevet vedligeholdt, kan få boligen til at fremstå slidt og upræsentabel. Du kan finde håndværkere til opgaven her.

Derfor er det en god idé at undersøge mulighederne for at få det opfrisket, hvis du synes, at det ser slidt ud. Samtidig er det en god idé, hvis du ikke har penge til at få udskiftet hele taget, eller hvis taget bare har mange gode år i sig endnu, men er begyndt at se slidt ud, fordi vind og vejr har påvirket det igennem en årrække.