You are currently viewing Trænger taget til at blive frisket op?

Trænger taget til at blive frisket op?

Et tag varer ikke for evigt, selv om det måske er noget man tænker, når man får lagt et helt nyt tag. Et nyt tag kan vare i alt fra 10 år til flere generationer, men der er gode muligheder for at vedligeholde det i mellemtiden, så det holder sig flot over længere tid.

Friske op eller udskifte tag?

Opfriskning af dit tag kan få det til at holde i længere tid, inden du føler det skal udskiftes. Det er mange, der tror at et tag er noget, der kan holde livet ud, men det gælder ikke for alle typer tag. Der findes enkelte tagtyper, som for eksempel naturskifer, der kræver minimalt med vedligehold, og nogle gange kan holde i mere end 100 år. Der findes dog andre tagtyper, som ståltag og eternittage, der ikke kan holde fuldt så længe, og dermed kan det blive relevant både at vedligeholde og måske til og med også udskifte, mens det er dig, der ejer boligen.

Det er ikke altid det er nødvendigt at udskifte taget, når det begynder at se lidt slidt ud. Der er meget man kan fixe med en lille opfriskning. Det kan man gøre med en omfattende tagrens og tagmaling, der kan få taget til at se nyt ud igen.

Taget har meget at sige for, hvordan facaden på vores hus fremstår. Et gammelt og slidt tag, der måske ikke er blevet vedligeholdt så godt som det burde, kan få resten af boligen til at virke mere slidt, end den egentlig er. Derfor er det en god ide at undersøge muligheder for opfriskning, hvis du ikke føler du vil investere i et helt nyt tag endnu, eller det tag du har godt kan holde i et godt stykke tid mere.

Tagrens og tagmaling

For at sikre at dit tag holder sig flot og ser godt ud over længere tid, så er godt vedligehold strengt nødvendigt. Tagmaling er et smart greb, hvis dit tag er ved at se slidt ud, men det ikke er på tide at udskifte det endnu. Dette er også noget, der kan foretages af flere omgange. Når man får renset taget grundigt med en tagrens, så får man lagt en ny og slidestærk overflade med tagmaling. Det gør at dit tag igen bliver mere modstandsdygtigt overfor vejr og vind, og får et ensartet udseende. Det er også en god mulighed for at foretage algebehandling af dit tag.

Jydsk Tagteknik kan tilbyde kompetent rådgivning og udskiftning samt opfriskning af tage.