You are currently viewing Derfor skal du bruge vådrumsmaling

Derfor skal du bruge vådrumsmaling

Er du endelig nået dertil i byggeriet, hvor væggene skal have deres finish, så er det vigtigt at du ikke bare køber én slags maling og begynder fra den ene ende af huset til den anden med denne, for der er nemlig forskel på hvilken slags maling du bør benytte hvorhenne i huset.

Benyt ikke den samme slags maling i alle rum

Når man endelig er nået dertil i byggeprojektet, at vægge og andre flader kan få den maling man har tiltænkt igennem hele processen, så er det vigtigt at man ikke bare benytter den samme maling som man måske har valgt skal bruges i køkkenalrummet.

Når man skal vælge maling, så er det ikke kun farven man skal beslutte sig for men også hvilken type maling det er man skal bruge der er vigtig. Det er f.eks. vigtigt at du i de rum hvor der er stor sandsynlighed for at der vil være fugtigt i løbet af dagen, bruger vådrumsmaling og ikke bare den standard ral9010 du har fået anbefalet til køkkenalrummet.

Vådrumsmaling egner sig bedst til fugtige rum som badeværelser

Vådrumsmaling er en lidt anden slags maling end den slags maling du ellers vil bruge i de rum der ikke som sådan udsættes for fugt. Hvis du benytter den almindelige maling til dine vådrum som f.eks. kunne være badeværelset, så vil du risikere at malingen ikke holder som den skal og du kan risikere at gøre mere skade end gavn.

Bare fordi der er tale om vådrumsmaling, behøver det ikke at betyde at du skal vælge en hvid vådrumsmaling. Det er heldigvis muligt at vælge et hav af forskellige farver også selv om at der er tale om vådrumsmaling.

Det behøver altså ikke at være sådan at du ikke kan benytte dig af farver i dit hjem og skabe en form for rød tråd, bare fordi du skal have det med i overvejelserne hvorhenne du ønsker at benytte malingen.

Husk at glansen betyder meget

Det er ikke kun hvorhenne du ønsker at male der har betydning for dit valg af maling til dit hjem. Du vil også finde ud af at glansen vil have en stor betydning for hvordan dine vægge vil tage sig ud både i forhold til udseendet men også i praktisk betydning.

En høj glans er dejlig let at vaske ren med en fugtig klud og derfor er det også typisk en højere glans man vælger i køkkenet som hvis du skulle male i soveværelset. Selvom at det frister med let vaskbare vægge også på f.eks. børneværelset betyder det dog ikke at det syner godt, da glansen godt kan ødelægge det look du ønsker på værelset.