You are currently viewing Tips til at renovere dit køkken i et gammelt hus

Tips til at renovere dit køkken i et gammelt hus

Et køkken er et af de dyreste rum at renovere. Selv kosmetiske forbedringer i form af udskiftning af eksisterende skabe, vandhaner og så videre kan koste en del penge alt efter dine valg.

Så inden du går i gang med at hyre en professionel eller begynder at løse opgaven selv, bør du læse disse tips. De kan hjælpe dig med at træffe de rette beslutninger, hvis du skal renovere et køkken i et gammelt hus.

Kom godt i gang med at renovere køkkenet

Tilføj flere kvadratmeter til dit køkken på den bedste måde

Først og fremmest er det en fordel at undgå at tilføje kvadratmeter til dit køkken ved at udvide. Tilføjelse af et nyt rum eller endda et lille hjørne for at øge størrelsen af ​​dit køkken kan være dyrt og kompliceret. Se i stedet om du kan finde yderligere plads ved at udnytte pladsen bedre. Det kan være ved at rive et stort skab ned, åbne rummet mere op ved at fjerne en væg eller lignende.

Vælg det rette gulv og de rigtige skabe

Hvis der er to elementer i dit køkken, der skal være slidstærkt og holdbart, er det dit gulv og dine skabe. Desuden er det en fordel, at du virkelig tænker over disse valg. Gulvet og skabene er nemlig noget af det første, du lægger mærke til, når du går ind i dit køkken.

Find malerpenslen frem og spar penge på skabe

Nye skabe kan sagens være en dyr post. Så hvis du er tilfreds med skabenes placering og funktionalitet, men finishen trænger til en opdatering, kan du overveje at male dem i stedet for at erstatte dem. Det behøver ikke at være tidskrævende, og din bankkonto vil takke dig.

Lad være med at spare på belysningen

Belysningen er utrolig vigtig i dit køkken. I og med at der ofte foregår så mange forskellige aktiviteter i køkkenet, er det alfa og omega med forskellige lyskilder. Eksempelvis skal du sørge for, at der er en generel belysning med hjælp fra en loftslampe. Den lyser hele rummet godt op, hvilket er et plus.

Derudover er det essentielt, at der er noget godt arbejdslys ved køkkenbordet. Du kan blandt andet placere køkkenspots under skabene, så du altid kan se, når du tilbereder mad, smører madpakker og så videre.

Er der flere arbejdszoner i køkkenet, bør disse naturligvis også oplyses. Det kan være, at du har en køkkenø eller lignende. I sådan et tilfælde kan du placere en loftslampe over øen.

Vælg en vandhane i høj kvalitet

Det er lige meget, om du har en opvaskemaskine eller ej. Vandhanen bliver bare brugt meget i dit køkken. Derfor er det en fordel at gå efter kvalitet og bekvemmelighed ved valg af en vandhane til køkkenet.

Det betyder dog ikke, at vandhanen skal være den dyreste på markedet. Men det bør være en vandhane fra et godt mærke, der kan holde til noget. Du skal ligeledes huske på at tænke over, hvilken finish din nye vandhane skal have.