You are currently viewing Sådan sikrer du dig de rette vilkår ved salg af en bolig

Sådan sikrer du dig de rette vilkår ved salg af en bolig

Du har fundet drømmeboligen, og du står derfor og skal til at indgå en handel om at købe boligen. Men en ejendomshandel går ikke altid helt gnidningsfrit, og for at undgå gnidninger i forbindelse med netop din ejendomshandel, bør du få oprettet en købsaftale.

Hvad er en købsaftale?

Med en købsaftale reguleres vilkårene for både dig som køber og for sælger i forbindelse med den ejendomshandel, du står over for. Formålet med en købsaftale er at undgå usikkerhed omkring, hvilket grundlag handlen er indgået på, så både du og sælger kan gennemføre handlen med ro i maven. Det er ikke et lovkrav at udarbejde en købsaftale, og når en købsaftale ikke er udarbejdet i forbindelse med en handel, drejer det sig typisk om, at der ikke er en ejendomsmægler involveret.

Læs din købsaftale grundigt igennem med en boligadvokat

Der er ingen bestemte regler for, hvad der skal indgå i en købsaftale, men for at være sikker på at din købsaftale sikrer dig på de områder, du ønsker, bør du sætte dig sammen med en boligadvokat, som kan gennemgå den med dig.

Tinglys din købsaftale og sikr dig ejerskabet af din nye bolig

En vigtig del af en købsaftale er tinglysning af skødet på den ejendom, du står over for at købe. En tinglysning af skødet giver dig sikring i forbindelse med dit boligkøb, idet du er den officielle ejer af din nye bolig så snart, du har tinglyst skødet.