You are currently viewing Sådan vælger du den rigtige trædrejebænk

Sådan vælger du den rigtige trædrejebænk

En trædrejebænk er en lækker maskine at eje, hvis man godt kan lide de pæne detaljer og finish der er i noget træ. Især snedkere har glæde af en trædrejebænk men faktisk kan den også gøre store glæde og gavn i de hjem, hvor gør det selv projekter får love at se dagens lys.

Emil fra Lønneberg ville have elsket en trædrejebænk

Med en trædrejebænk har du muligheden for at forme et stykke træ jævn og forholdsvis ens hver gang. Emil fra Lønneberg ville have elsket en sådan maskine, fordi man får dannet sine egne personlige udtryk i træet, men uden at slide sig selv fysisk ned.

Det kræver selvfølgelig noget træning at stå ved en trædrejebænk, men det er langt fra kun en maskine der kan bruges af den dygtige snedkermester. Du kan sammenligne arbejdet ved en trædrejebænk lidt med pottemagerens drejebord med ler. Det er heller ikke de kønneste kopper og vaser der kommer ud af første forsøg, men så er det jo bare at prøve igen.

Både små og store maskiner til enhver type behov

Der findes mange forskellige typer trædrejebænke og det kan derfor være svært at vælge den trædrejebænk der passer lige netop til dig og dine behov. Der findes de helt store krabater som især ses i møbelproduktioner, men der er heldigvis også de lidt mindre maskiner som også kan anskaffes til en overkommelig pris.

Hvis man vælger det billigste af det billigste, skal man dog være opmærksom på at man ikke skal bruge maskine til en hel masse med de fineste finish, for der følger selvfølgelig en masse funktioner med når priserne går op ad.

Hastighedregulering og valg af redskaber

Én ting du særligt kan vælge at fokusere på, er om din kommende maskine kan reguleres i hastigheden. Det er her, hvor mange tænker at de kan nøjes med en type hastighed, men det kan godt være svært at skabe det helt perfekte slutresultat og især for personen der ikke har prøvet at stå ved en sådan maskine før.

Når du har fundet frem til den maskine der passer til dig og dine behov, så skal du også kigge på selve udstyret dertil, for du kan ikke bare bruge fingrene eller en smørkniv til at skabe det træ der drejes. Her skal du kigge på hvilke drejejern du skal bruge. Der findes flere slags både i form og materialer, så her kan du med fordel læse produktbeskrivelserne og på den måde se hvilke redskaber der passer dit projekt bedst.