You are currently viewing Vil du lyse billigt op ude eller hjemme? Prøv LED-belysning

Vil du lyse billigt op ude eller hjemme? Prøv LED-belysning

Vil du lyse op, hvad end vi taler på en byggeplads eller i hjemmet, er det oplagt at gøre det med LED-belysning. Fordelene er talrige, om end den konkrete situation gør, nogle er mere værd at fremhæve end andre. På en byggeplads er LED-belysning i form af fx LED-projektører og LED-kæder oplagt, da LED-lys har høj kvalitet, så du let ser detaljer, og er farven klar som dagslys, er det nemt at fokusere.

Dæmpbare LED-spots er oplagte til hjemmet

Hvad så med i hjemmet? LED spots er den billige måde at lyse køkken, alrum og gangarealer op på, da LED-teknologi for det første er energieffektiv, og for det andet har LED-pærer lang levetid. Som noget tredje er det muligt at finde dæmpbare LED-pærer, hvis lysstyrke du kan justere efter behov. Så pærerne behøver ikke lyse med fuld styrke, når der ikke er behov for det, fx lige efter solnedgang.

Skal du vælge spots med skarp lysvinkel?

Et indbygningsspot monteret i loftet er en af de mest diskrete løsninger, hvad angår oplysning med LED-teknologi. Hvis du ikke ønsker, at lyset fordeles ligeligt over hele rummet, men gerne vil have, at noget bestemt lyses bedre op end andet, skal du på jagt efter spots til loft med en skarp lysvinkel. Vil du nå godt i mål med at få spots i loft, kan du få hjælp til projektering og installation af belysning.

Vil du have lys, hvis farve du kan ændre? Det findes også

Udover blot at være en velegnet teknologi til at sætte generisk varmt eller køligt lys i omløb i hjem, på kontor eller byggeplads, har LED også en force ved at være den oplagte lyskilde at ty til, når at du ønsker ambientbelysning. Det kunne fx være i stuen eller soveværelset, hvor du ønsker noget andet end bare hvidt, køligt lys eller varmt lys. Du kan finde LED-lys, hvis farve du kan justere efter behov.

LED er en fleksibel teknologi

Vil du spare penge på elregningen og slippe for at stå med en sprungen pære nær så ofte, som når hjemmet er fyldt med glødepærer, er det LED-belysning, du bør overveje. Teknologien er fleksibel – hvis du ikke har fået indtryk af det allerede – så det er nemt at finde LED-belysning på en form, der passer til den indretning, du ønsker – hvad end vi taler om spots, lysrør, lyspaneler eller noget andet.